Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie cytrynowym
Kurczaka myjemyi dzielimy na porcje. Wycinamy nadmiar skóry i tyle
tłyszczu ile się da.
Mieso nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem i układamy w naczyniu żarodopornym.
Cyrtyny myjemy, jedną kroimy w plasterki i układamy na kurczaku. Z drugiej
cytryny ścieramy skórkę prosto do bulionu, sok wyciśnięty z cytryny również dodajemy do
bulionu. Cebulę obierami i kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do bulonu. Na samym końcu dorzucamy tymianek i po dokładnym wymieszaniu zalewamy bulionem kurczaka, leżącego w naczyniu
żaroodpornym.
Pieczemy w 180 stopniach ok godziny.
tłyszczu ile się da.
Mieso nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem i układamy w naczyniu żarodopornym.
Cyrtyny myjemy, jedną kroimy w plasterki i układamy na kurczaku. Z drugiej
cytryny ścieramy skórkę prosto do bulionu, sok wyciśnięty z cytryny również dodajemy do
bulionu. Cebulę obierami i kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do bulonu. Na samym końcu dorzucamy tymianek i po dokładnym wymieszaniu zalewamy bulionem kurczaka, leżącego w naczyniu
żaroodpornym.
Pieczemy w 180 stopniach ok godziny.