Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak w sosie orzechowo - miętowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kurczaka oczyścić, umyć, odsączyć, podzielić na 8 porcji. Cebulę obrać,

Kurczak w sosie orzechowo - miętowym

Składniki:

Kurczak w sosie orzechowo - miętowym

 

  • 1 kurczak
  • 1 łyżka łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 2 cebule
  • garść świeżych liści mięty
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie orzechowo - miętowym
Kurczaka oczyścić, umyć, odsączyć, podzielić na 8 porcji. Cebulę obrać, posiekać, lekko podsmażyć, nastepnie wrzucić kawałki posolonego kurczaka, obsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Gdy mięso trochę zmięknie dodać posiekane orzechy i drobno pokrojona mietę. Gotować parę minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać najlepiej z ryżem na sypko.