Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie orzechowym
Marchew, cebulę obrać, umyć, pokroić, marchewkę w plastry, cebulę w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki lub kostkę. Warzywa i mięso wrzucić na patelnię, dodać łyżkę oleju i smażyć 5 minut. W tym czasie zmiksować blenderem orzeszki ziemne, dodać niepełną szklankę wody, łyżkę mąki, wymieszać aż znikną grudki. Przyprawić cukrem, solą pieprzem, dodać sos sojowy, kolendrę i paprykę w proszku oraz szczyptę chili (jeśli ktoś lubi ostre smaki, można dać więcej chili). Zamieszać, zalać mięso z warzywami. Zamieszać. Dusić ok 10-15 minut (aż mięso i warzywa będą miękkie). Podawać wymieszane z ryżem.