Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak w sosie ostrygowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pory pokroić w cienkie plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce. obydwa warzywa dsić na

Kurczak w sosie ostrygowym

Składniki:

Kurczak w sosie ostrygowym

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 2-3 marchewki
  • 1-2 pory
  • sos ostrygowy
  • świeże zioła w ulubionej kompozycji smakowej
  • 1 łyżka mąki
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie ostrygowym
Pory pokroić w cienkie plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce. obydwa warzywa dsić na oliwie, podlać odrobiną sosu ostrygowego i wody.  Dodać oprószone mąką piersi kurczaka oraz pozostałą część sosu ostrygowego, w takiej ilości aby smak był dobrze wyczuwalny. Dusić do miękkości, przyprawić świeżymi ziołami. Podawać z ryżem.