Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie z grzybków Mun
Grzybki Mun moczymy, gotujemy, kroimy w paseczki. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki i przyprawiamy łyżką sosu sojowego i pieprzem cayenne . Zostawiamy na 5 minut. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki, cebulkę obieramy i siekamy w kosteczkę, papryczkę myjemy, oczyszczamy i drobno siekamy. W 150 ml bulionu rozrabiamy 2 łyżki jogurtu naturalnego. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę, dodajemy kurczaka i wszystko razem przesmażamy aby pory się pozamykały, kiedy się podpiecze całość zalewamy bulionem z jogurtem, całość dobrze mieszamy, dodajemy pieczarki i papryczkę, przyprawiamy papryką czerwoną, podduszamy około 2-3 minut po czym dodajemy grzybki mun. Całość dokładnie mieszamy przykrywamy i dusimy około 15 do 20 minut. Doprawiamy łyżką sosu sojowego i tymiankiem. Podajemy jago samo danie bądź wg uznania z brązowym ryżem lub kaszą. Smacznego