Sposób przygotowania:
Kurczak w warzywach
Zagotować w rondlu osoloną wodę. Do wrzątku włożyć makaron, gotować 10 minut na średnim ogniu. Pieczywo łosiowe pokroić w kostkę, zrumienić na 2 łyżkach oleju. Zdjąć z patelni, odłożyć. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mocno rozgrzać na dużej patelni pozostały olej, smażyć na nim mięso ok. 10 minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Zdjąć z patelni, pokroić w plasterki. Sałatę oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Ogórek pokroić w półplasterki. Marchewki oczyścić, obrać, również pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Przygotować sos: jajko utrzeć mikserem z musztardą i czosnkiem. Nie przerywając ucierania powoli wlewać oliwę. Sos musztardowy przyprawić na pikantnie solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Makaron odcedzić, dobrze osączyć, wymieszać z sałatą, ogórkami i marchewkami. Polać sosem majonezowym, posypać grzankami. Na wierzchu ułożyć plasterki kurczaka. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.