Sposób przygotowania:
Kurczak w winie.
Kurczaka opłukać pod bieżącą wodą,osuszyć i pokroić na 4 części.Następnie natrzeć pieprzem i solą,oprószyć mąką.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć wszystkie części dokładnie,po czym wyjąć z rondla i odlać tłuszcz ze smażenia.Masło roztopić w tym
samym rondlu,a pieczarki opłukać,osuszyć i poddusić wraz z osą-
-czonymi cebulkami,podlać białym winem,dodać gałązkę tymianku,liść laurowy i śmietanę kremówkę.Włożyć obsmażone
kawałki kurczaka i wszystko dusić z 30-35 min.na słabym ogniu pod przykryciem.Potem wyjąć kawałki kurczaka i postawić w cieple,a resztę masła dodać do sosu z duszenia i doprawić solą z
pieprzem.Podawać z ziemniakami księżnej i sałatką z roszpunki.
samym rondlu,a pieczarki opłukać,osuszyć i poddusić wraz z osą-
-czonymi cebulkami,podlać białym winem,dodać gałązkę tymianku,liść laurowy i śmietanę kremówkę.Włożyć obsmażone
kawałki kurczaka i wszystko dusić z 30-35 min.na słabym ogniu pod przykryciem.Potem wyjąć kawałki kurczaka i postawić w cieple,a resztę masła dodać do sosu z duszenia i doprawić solą z
pieprzem.Podawać z ziemniakami księżnej i sałatką z roszpunki.
Jojo
marietta
eli_555