gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Kurczak w zieleni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kurczak w zieleni jest aromatyczny i znakomity

Kurczak w zieleni

Składniki:

Kurczak w zieleni

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w zieleni
Pierś z kurczaka kroimy w paski, Przyprawiamy solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przyprawione mięsko. Do usmażonego mięska dodajemy szpinak i mieszamy. Doprawiamy solą, oregano i czubrycę, natkę pietruszki siekamy i dodajemy do szpinaku, całość mieszamy i chwilkę smażymy, następnie dodajemy oliwki zielone i czarne, całość mieszamy i smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok 2 min. Danie jest gotowe do podania.
Smacznego