Sposób przygotowania:
Kurczak (z boczkiem) zapiekany
1. Na początek oczyszczamy piersi z kurczka i przekrajamy je tworząc kieszonkę. Opruszone solą i peprzem. Wrzucamy na patelnię na której mamy już rozpuszczone masło i smażymy z obu stron aby się zarumieniła. Posypujemy rozmarynem i odrobiną tymianku. 2. Do blaszki do pieczenia wkładamy kilka małych pomidorków oraz pokrojoną w ćwiartki cytrynę, która pod wpływem ciepła nabierze zupełnie nowego smaku. 3. Kurczaka wkładamy między pomidory. Całość polewamy masłem ze smażenia. 4. Jeśli lubimy możemy położyć na pierś kurczaka rozbity plaster boczku wcześniej natarty rozmarynem. 5. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 15-20 minut. 6. Proponuję podawać z marchewką lub innymi ulubionymi warzywami. Smaczneg!