Sposób przygotowania:
Kurczak z brązowym ryżem
3 udka kurczaka rozdzielić na pałki i podudzie. Natrzeć mięso dokładnie marynatą chińską i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Kurczaka przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i go podsmażyć, wsypać brązowy ryż, wlać rosół i dusić pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie doprawić słodko-pikantnym sosem chili i sosem sojowym i dusić dalsze 10 minut aż ryż wchłonie cały płyn. Można podać ryż z kurczakiem w całości, natomiast można go podać w następujący sposób: z kurczaka ściągnąć skórę, usunąć kości a mięso pokroić w paski i ułożyć na ryżu wymieszanym z pokrojoną marchewką z rosołu, posypać posiekanym szczypiorkiem.
![Kurczak z brązowym ryżem Kurczak z brązowym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-brazowym-ryzem-87742.jpg)
![Kurczak z brązowym ryżem Kurczak z brązowym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-brazowym-ryzem-87743.jpg)
![Kurczak z brązowym ryżem Kurczak z brązowym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-brazowym-ryzem-87744.jpg)
![Kurczak z brązowym ryżem Kurczak z brązowym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-z-brazowym-ryzem-87745.jpg)