Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kurczak z brukselką

Kurczak z brukselką

Składniki:

Kurczak z brukselką

 

  • ½ kg filetów z kurczaka, pokrojonych w sporą kostkę
  • ½ kg brukselki
  • 2 cebule, posiekane
  • 350 ml bulionu drobiowego
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z brukselką

Kurczaka rumienimy na patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy brukselkę, cebulę, posypujemy wszystko solą i pieprzem, zalewamy bulionem wymieszanym ze śmietaną. Zapiekamy około 50-60 minut.