Sposób przygotowania:
Kurczak z duszoną rukolą,kurkami i porem
Mięso podzielić na 2 porcje, oprószyć solą czosnkową i posypać z obu stron przyprawą do kurczaka. Przyprawione mięso usmażyć z obu stron na rumiano na maśle. Kurki oczyścić, umyć i dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim kurki (aż płyn z grzybów odparuje), doprawić je do smaku solą i pieprzem. Grzyby zdjąć z patelni. Na patelnię wrzucić pokrojony w półplasterki por i zeszklić go. Dodać kurki i wymieszać. Do pora z grzybami dodać rukolę i chwilę razem dusić. Dusić bardzo krótko. Jak liście rukoli lekko zwiędną, wyłączyć gaz. Kurki z porem i duszoną rukolą ułożyć na talerzach. Usmażone mięso pokroić w grube plasterki i ułożyć na grzybach z porem i rukolą.