Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Kurczak z galaretą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobry kurczak.......

Kurczak z galaretą

Składniki:

Kurczak z galaretą

 

  • udka z kurczaka 4 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • przyprawa do kurczaka 2 łyżeczki
  • curry 1 łyżeczka
  • marchewka 3 sztuki
  • oliwa z oliwek 5 łyżek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cebula 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • żelatyna 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kurczak z galaretą
Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka,solą,pieprzem i curry.Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka.Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę,pietruszkę,cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę,obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. godzinki.Bulion warzywny zagotować.Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody.Wymieszać z bulionem.Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.