Sposób przygotowania:
kurczak z grilla nadziewany serem
wszystkie składniki oprócz piersi z kurczaka i sera żółtego wymieszać - to będzie nasza marynata. w piersi kurczak zrobić kieszonkę tzn. w grubszej części piersi kurczak zrobić nacięcie wzdłuż tak aby powstała kieszonka, w którą przed podaniem włożymy ser. kurczaka włożyć do marynaty na co najmniej 4 godziny przed grillowaniem. przed włożeniem kurczaka na ruszt wypełniamy kieszonkę serem żółtym i zamykamy ja wykałaczką z boku. jeśli pierś w którym miejscu wam się przecięła i powstał dziurka to zaczynamy grillować ją właśnie od tej strony póki ser się nie rozpuści, jeśli zacznie już wyciekać to musimy obrócić ja na drugą stronę. jeżeli pierś się nie dopiekła w tym czasie należy użyć tacki lub zawinąć w folię aluminiową jeżeli ser przeciekałby przez tackę. grillujemy na złoty kolor smacznego
nasteczka