Sposób przygotowania:
Kurczak z jajkiem i sosem pomidorowymEtap 1

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.
Etap 2

Ogórka i szalotkę pokroić w kostkę, dodać do jajka razem z posiekaną natką. Dodać trochę soli, wymieszać.
Etap 3

Każdą pierś z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Etap 4

Na mięsie rozłożyć przygotowane nadzienie.
Etap 5

Zwinąć w roladki, ściśle zawinąć w folię spożywczą, końcówki folii związać, żeby nie odwinęła się podczas gotowania. W garnku zagotować wodę, wrzucić do niej roladki w folii. Gotować pod przykryciem ok. 25 minut.
Etap 6

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym maśle.
Etap 7

Dodać passatę, zagotować. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok. 3 minuty często mieszając.
Etap 8

Gotowe roladki wyjąć z wody, odwinąć z folii, kroić w plastry, podawać z sosem pomidorowym.