SUPERPRZEPIS

Nadziewana pierś z kurczaka zewy

  • 14
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15
Nadziewana pierś z kurczaka zewy Więcej zdjęć (4)

Bardzo smaczny nadziewany pysznym farszem filet z kurczaka. Jak ja lubię takie kombinacje!

Składniki:

Nadziewana pierś z kurczaka zewy

 

  • 3 filety z kurczaka ( pojedyncze )
  • sól do smaku
  • Nadzienie :
  • 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 25 g kiełków brokuła
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 1 łyżka startego sera żółtego
  • 1,5 łyżki kremowego serka koziego i krowiego
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • zioła włoskie do smaku
  • Dodatkowo :
  • 3 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś z kurczaka zewy
Filety umyć, osuszyć i w środku zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Każdy filet oprószyć solą. Do miseczki wrzucić odsączona kukurydzę i fasolkę, ale fasolkę należy przepłukać ( ja tak robię, bo fasola ma taką nieciekawą zalewę ). Do fasoli i kukurydzy dodać posiekany koperek, kiełki brokuła, sery oraz przyprawy i wymieszać nadzienie. Jajka wybić do miseczki, dodać sól i pieprz i wymieszać. W każdą kieszeń fileta włożyć po porcji nadzienia, po czym obtoczyć je w bułce tartej a następnie zanurzyć w jajku i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niewielkim ogniu filety aż do uzyskania złotego koloru.
Nadziewana pierś z kurczaka zewy
przygotować nadzienie do filetów i wymieszać z przyprawami
Nadziewana pierś z kurczaka zewy
filety napełnić przygotowanym nadzieniem
Nadziewana pierś z kurczaka zewy
nadziane filety smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron