Sposób przygotowania:
Kurczak z jarzynami
Mięso umyć i pokroić na paski wielkości zapałki. Wymieszać w miseczce 1 łyżkę sosu sojowego z mąką i białkiem. Dodać pokrojone mięso odstawić na 15 minut. Jarzyny umyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne. Pokroić na paski. Pęd bambusa pokroić na plasterki, a następnie na słupki wielkości zapałki. Imbir pokroić na płatki, a następnie na bardzo cienkie słupki. Łodygę selera pokroić w poprzek na plasterki, cebulki posiekać. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso i smażyć przez 2 minuty, mieszając. Dodać imbir i cebulki, a następnie paprykę, seler i bambus. Smażyć przez 1 minutę. Zlać nadmiar oleju z patelni. Dodać sherry i 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę. Przełożyć na półmisek i podawać.