rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kurczak z kapustą z woreczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobry sposób na połączenie mięsa i warzyw

Kurczak z kapustą z woreczka

Składniki:

Kurczak z kapustą z woreczka

 

  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 0,5kg kapusty kiszonej
  • papryka słodka
  • sól
  • czosnek granulowany
  • rękaw do pieczenia
  • 0,5 szkl.wody

Sposób przygotowania:

Kurczak z kapustą z woreczka
Mięso z kurczaka umyć,zdjąć skórę i podzielić każdą ćwiartkę na pół. Do rękawa włożyć mięso,odciśniętą kapustę i posypać przyprawami i wlać wodę.Spiąć rękaw i lekko wymieszać żeby przyprawy wszystko pokryły.Włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego do 200st C piekarnika na 60 min. 10min. przed końcem rozciąć delikatnie(uwaga! buchnie gorąca para)rękaw i przypiec mięso na złoto. Podawać zaraz po przygotowaniu.