Sposób przygotowania:
Kurczak z kukurydzą i pomarańczą
Cebulę obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w ósemki. Łodygi selera umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w średnią kostkę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Kukurydzę oczyścić, umyć, przekroić na kilkucentymentrowe połówki. Pomarańczę umyć, obrać, podzielić na części. Kurczaka umyć, osuszyć. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, obtoczyć w niej kawałki kurczaka. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, na dużym ogniu smażyć kurczaka przez 5minut często odwracając. Mięso wyjąć na talerz. Wrzucić cebulę i seler, smażyć 5minut często mieszając. Dosypać pozostałą mąkę, zasmażyć. Wlać sok pomarańczowy, bulion,sos sojowy, miód, wymieszać, dodać skórkę z pomarańczy, zagotować. Włożyć kurczaka, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15minut. Dodać paprykę, cukinię i kukurydzę gotować jeszcze 10minut. Dodać pomarańcze, wymieszać, gotować 1minutę. Podawać od razu.