Sposób przygotowania:
Kurczak z orzechami nerkowca ...
Pierś z kurczaka oczyszczamy, dokładnie płuczemy, kroimy na cienkie paski, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, zalewamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy, dodajemy mąkę i obtaczamy w niej kurczaka. Odstawiamy na 30 minut. Po upływie tego czasu, paski kurczaka podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym. Dodajemy obraną i pokrojoną w cienkie paski o długości około 2-3 cm marchewkę oraz wszystkie papryki pozbawione gniazd nasiennych i również pokrojone w cienkie paski o długości takiej, jak marchewka. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy orzechy nerkowca, podlewamy wywarem z kurczaka i chwilę razem dusimy. Doprawiamy do smaku chili i pieprzem oraz ewentualnie solą. Podajemy z ryżem ugotowanym do miękkości w lekko osolonej wodzie.