Sposób przygotowania:
Kurczak z papryką
Ułożyć papryki na rozgrzanym ruszcie na 10-15 minut, dopóki skóra nie sczernieje. Przykryć czystym wilgotnym płótnem albo włożyć do plastikowej torebki i odstawić do ostygnięcia na 10 minut. Zdjąć skórkę z papryk i osuszyć je papierowym ręcznikiem. Jedną czerwona paprykę rozdrobnić w mikserze. Przełożyć do miski, dodać ser, wymieszać. Doprawić do smaku. Ostrym nożem zrobić podłużna nacięcia w każdej piersi kurczaka i nałożyć do nich łyżeczką serową mieszanką. Owinąć każdą pierś 2 plastrami szynki, a potem zawinąć w folię do pieczenia. Piec 30 minut w piekarniku, w temp 90stC. Pokroić pozostałe papryki na cienkie paski i przełożyć do miski. Dodać sos chili. Wyjąć kurczaka z folii, odstawić na 5 minut, a potem pokroić i podawać z papryką.
donia