Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kurczak z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę obrać i włożyć do brytfanny. Dodać skórkę z cytryny. Pieczarki pokroić, wymieszać z sokiem z cytryny.

Kurczak z pieczarkami

Składniki:

Kurczak z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami
Kurczaki podzielić na porcje. Natrzeć solą, Przyprawą do Kurczaka Galeo i Pieprzem białym mielonym Galeo. Ułożyć w brytfannie i wlać Rosół z kury Galeo. Przykryć i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 45 min w temp. 180 st. Zdjąć pokrywę i piec kolejne 45 min, polewając sosem. Przed końcem dodać pieczarki. Powstały sos wymieszać ze śmietaną.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl