Sposób przygotowania:
Kurczak z pieczarkami Jagienki
Natrzeć kurczaka solą i sproszkowanymi przyprawami.
Nałożyć do srodka umyte i obrane pieczarki w całości oraz 1 łyżeczkę masła.
Związać nóżki kurczaka.
Folię posmarować oliwą, ułożyć pośrodku kurczaka i zawinąć szczelnie by nie uchdziła para.
Wstawić w brytfannie do mocno nagrzanego piekarnika 250 st. C. Piec 1 godzinę.
Na ostatnie 10 minut odwinąć folię, tak by tworzyła rynienkę. Zrumienić z wierzchu mięso.
Podawać z ziemniakami.
Nałożyć do srodka umyte i obrane pieczarki w całości oraz 1 łyżeczkę masła.
Związać nóżki kurczaka.
Folię posmarować oliwą, ułożyć pośrodku kurczaka i zawinąć szczelnie by nie uchdziła para.
Wstawić w brytfannie do mocno nagrzanego piekarnika 250 st. C. Piec 1 godzinę.
Na ostatnie 10 minut odwinąć folię, tak by tworzyła rynienkę. Zrumienić z wierzchu mięso.
Podawać z ziemniakami.