Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z pieczarkami i garam masala
► Pieczarki umyć, osuszyć, lekko posolić i podsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Na innej patelni na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać czosnek i krótko razem podsmażyć. Na jednej z patelni połączyć pieczarki z cebulą i dobrze razem wymieszać.
► W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mięso z kurczaka przez około 10 minut. Następnie dodać cebulę z pieczakami, serek topiony, paprykę, zioła prowansalskie, sambal oelek, garam masala i dalej kontynuować duszenie. Później doprawić do smaku vegetą i solą, wlać śmietanę, domieszać koperek i dobrze wymieszać. Całość przykryć i odstawić na bok.
► W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mięso z kurczaka przez około 10 minut. Następnie dodać cebulę z pieczakami, serek topiony, paprykę, zioła prowansalskie, sambal oelek, garam masala i dalej kontynuować duszenie. Później doprawić do smaku vegetą i solą, wlać śmietanę, domieszać koperek i dobrze wymieszać. Całość przykryć i odstawić na bok.