Sposób przygotowania:
Kurczak z pomarańczą i miodem
Z pałek odcinamy dolną kość, zalewamy wodą i moczymy co najmniej godzinę. Dokładnie osuszamy. W naczyniu mieszamy składniki na marynatę. Ocieramy skórkę z jednej pomarańczy i z dwóch wyciskamy sok. I też dodajemy do marynaty. Każdy kawałek mięsa pierw nacieramy marynatą i dopiero wkładamy do niej i szczelnie zamykamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Dobrze aby ze dwa razy przemieszać mięso, wtedy marynata się dokładnie rozłoży. Na patelni rozgrzewamy masło, każdą pałkę obsmażamy, a następnie zalewamy resztą marynaty, przykrywamy i dusimy do miękkości. Dwie pozostałe pomarańcze obieramy noże, aby nie było białej skórki. Następnie filetujemy wycinając sam miąższ. Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je, do powstałego sosu wrzucamy pomarańcze. Jeśli jest taka potrzeba redukujemy sos aby był gęsty. Podajemy z czym kto lubi polane sosem z kawałkami pomarańczy.