Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Kurczak z ryżowym nadzieniem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

przepyszny kurczak z ryżowym nadzieniem

Kurczak z ryżowym nadzieniem

Składniki:

Kurczak z ryżowym nadzieniem

 

  • 1,5 kg kurczaka
  • szkl. ryżu
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • szkl. bulionu
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z ryżowym nadzieniem
Ryż gotować w osolonej wodzie 15 minut. Cebulę i czosnek obrać, pokroić. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i czosnek, zrumienić. Natkę umyć i posiekać.Cebulę i czosnek oraz natkę dodać do ryżu, wymieszać.Przyprawić do smaku. Kurczaka umyć , osuszyć, oprószyć solą , pieprzem i tymiankiem.Kurczaka nafaszerować ryżem, otwór zaszyć nicią. Olej rozgrzać na patelni, włożyć kurczaka, zrumienić ze wszystkich stron, przełożyć do brytfanny, zalać bulionem i piec godzinę w temp. 200st.C.