Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kurczak z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakuje bardzo dobrze. Polecam.

Kurczak z serem

Składniki:

Kurczak z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z serem
Kurczaka umyć, osączyć i pokroić na części.
Kurczaka nasmarować oliwą, natrzeć solą i pieprzem.
Następnie obtoczyć w mące. Jajko rozkłócić z mlekiem, dodać
tarty ser żółty i wszystko razem wymieszać. Ćwiartki kurczaka zanurzyć w panierce, wyjąć i ułożyć na ruszcie.
Wstawić do gorącego piekarnika. Początkowo piec w dużej temperaturze (200 stopni), póżniej zmniejszyć temperaturę.
Piec około 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami
i zieloną sałatką.