Sposób przygotowania:
Kurczak z serem
Kurczaka umyć, osączyć i pokroić na części.
Kurczaka nasmarować oliwą, natrzeć solą i pieprzem.
Następnie obtoczyć w mące. Jajko rozkłócić z mlekiem, dodać
tarty ser żółty i wszystko razem wymieszać. Ćwiartki kurczaka zanurzyć w panierce, wyjąć i ułożyć na ruszcie.
Wstawić do gorącego piekarnika. Początkowo piec w dużej temperaturze (200 stopni), póżniej zmniejszyć temperaturę.
Piec około 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami
i zieloną sałatką.
Kurczaka nasmarować oliwą, natrzeć solą i pieprzem.
Następnie obtoczyć w mące. Jajko rozkłócić z mlekiem, dodać
tarty ser żółty i wszystko razem wymieszać. Ćwiartki kurczaka zanurzyć w panierce, wyjąć i ułożyć na ruszcie.
Wstawić do gorącego piekarnika. Początkowo piec w dużej temperaturze (200 stopni), póżniej zmniejszyć temperaturę.
Piec około 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami
i zieloną sałatką.