Sposób przygotowania:
Kurczak z serem w cieście francuskim
Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem, odstawić.
Pieczarki pokroić w plastry, cebulkę w piórka, podsmażyć na maśle, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kurczaka usmażyć na łyżce oleju.
Przygotować sos pomidorowy: wymieszać przecier z bazylią dodać łyżeczkę wody.
Ciasto francuskie podzielić na 8 kawałków, posmarować sosem pomidorowym, ułożyć po skosie kurczaka, pieczarki, posypać startym serem, zawinąć z dwóch przeciwnych rogów, z wierzchu posmarować białkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni 15 minut.
Smacznego!
Pieczarki pokroić w plastry, cebulkę w piórka, podsmażyć na maśle, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kurczaka usmażyć na łyżce oleju.
Przygotować sos pomidorowy: wymieszać przecier z bazylią dodać łyżeczkę wody.
Ciasto francuskie podzielić na 8 kawałków, posmarować sosem pomidorowym, ułożyć po skosie kurczaka, pieczarki, posypać startym serem, zawinąć z dwóch przeciwnych rogów, z wierzchu posmarować białkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni 15 minut.
Smacznego!