Sposób przygotowania:
Kurczak z sosem tajskie czerwone curry
Filet z kurczaka oraz warzywa kroimy na cienkie paski.
W woku lub na patelni rozgrzewamy mocno olej. Na oleju podsmażamy mięso z kurczaka, następnie dodajemy do niego pokrojoną w paski cebulkę i paprykę. Podsmażamy jeszcze kilka mminut. Na patelnię wlewamy sos czerwone curry i mleczko kokosowe. Gotujemy wszystko około 3-4 minut, mieszając, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy groszek i jeszcze chwilkę podgrzewamy. Podajemy tą potrawę z ryżem i posypane zieleninką.
W woku lub na patelni rozgrzewamy mocno olej. Na oleju podsmażamy mięso z kurczaka, następnie dodajemy do niego pokrojoną w paski cebulkę i paprykę. Podsmażamy jeszcze kilka mminut. Na patelnię wlewamy sos czerwone curry i mleczko kokosowe. Gotujemy wszystko około 3-4 minut, mieszając, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy groszek i jeszcze chwilkę podgrzewamy. Podajemy tą potrawę z ryżem i posypane zieleninką.
magdaprzed
veninde