Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Kurczak z winogronami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne do ryżu na sypko

Kurczak z winogronami

Składniki:

Kurczak z winogronami

 

  • kurczak ok. 1 kg
  • 1/2 szkl.białego wina
  • 2 łyżki galaretki agrestowej lub jabłkowej
  • szkl.winogron
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżki utartej gałki muszkatułowej

Sposób przygotowania:

Kurczak z winogronami
Sprawionego kurczaka podzielić na porcje, natrzeć solą, pieprzem i gałką muszkatułową, obsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym maśle, przełożyć do rondla, dodać galaretkę i wino i dusić, aż mięso będzie miękkie.Na 5 minut przed końcem duszenia dodać winogrona.