Sposób przygotowania:
Kurczak z zielonym sosem curry.
Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym oraz pokroić na paseczki.Tłuszcz kokosowy rozgrzać i dodać pastę z zielonego curry,mocno poddusić i rozprowadzić mleczkiem kokosowym.Zagotować i doprawić sosem rybnym i sojowym i zre-
-dukować płomień.Liście cytryny wraz z mięsem wrzucić do sosu.
Dusić wszystko na małym ogniu.Liście z cytryny wyjąć i wyrzucić.
Bazylię umyć,osuszyć i oberwać listki z łodyżki.Przed podaniem
posypać danie bazylią i chilli.
-dukować płomień.Liście cytryny wraz z mięsem wrzucić do sosu.
Dusić wszystko na małym ogniu.Liście z cytryny wyjąć i wyrzucić.
Bazylię umyć,osuszyć i oberwać listki z łodyżki.Przed podaniem
posypać danie bazylią i chilli.