Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem
1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie kroimy w plastry. Każdy plaster rozklepujemy tłuczkiem do mięsa i oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości i zrumienienia.
2. Pieczarki obieramy i płuczemy, następnie dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki. Pieczarki dusimy na rozgrzanym oleju do miękkości, odparowania całego płynu i lekkiego zrumienienia pieczarek. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.
3. Na usmażone kotlety nakładamy porcje pieczarek, sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach, posypujemy natką pietruszki. Zapiekamy kilka chwil w gorącym piekarniku do roztopienia się sera. Podajemy.
2. Pieczarki obieramy i płuczemy, następnie dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki. Pieczarki dusimy na rozgrzanym oleju do miękkości, odparowania całego płynu i lekkiego zrumienienia pieczarek. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.
3. Na usmażone kotlety nakładamy porcje pieczarek, sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach, posypujemy natką pietruszki. Zapiekamy kilka chwil w gorącym piekarniku do roztopienia się sera. Podajemy.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo smaczne,dziękuję:)