Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kurczak ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przyrządzona potrawa ma powtarzalny, oryginalny smak

Kurczak ze śliwkami

Składniki:

Kurczak ze śliwkami

 

  • 4 szt filet z kurczaka,
  • 20 dag śliwki,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 2 łyżki orzechy arachidowe,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1/2 łyżeczki przyprawa do gyrosa

 

Sposób przygotowania:

Kurczak ze śliwkami
Filety z kurczaka pokroić w długie paski, natrzeć przyprawą do gyrosa i curry, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i obrumienić ze wszystkich stron. Do mięsa dodać wypestkowane śliwki i smażyć do miękkości. Podawać posypane orzechami arachidowymi.