kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Kurczaka w wiosennej potrawce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wiosenno-warzywny kurczak

Kurczaka  w wiosennej potrawce

Składniki:

Kurczaka w wiosennej potrawce

 

Sposób przygotowania:

Kurczaka w wiosennej potrawce
Kurczaka myjemy,nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz przyprawami, następnie wsadzamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy piwem. kostkę kroimy marchew, cukinię, cebulę a paseczki buraka. wszystko przekładamy do kurczaka i wsadzamy do piekarnika,wyciągamy wówczas gdy kurczak jest już miękki, wtedy zalewamy wszytko śmietaną, mieszamy i odstawiamy na 10 min,Po 10 minutach można podawać np. z ryżem.