misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kurczątka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kurczaczki pieczone,łatwe,polecam;-))))

Kurczątka

Składniki:

Kurczątka

 

  • 1 para kurcząt
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 4 dag masła
  • łyżeczka zielonej pietruszki
  • 10 dag masła lub smalcu

 

Sposób przygotowania:

Kurczątka
Bułkę w mleku namoczoną i wyciśniętą, z masłem i żółtkiem z dodatkiem pietruszki i soli rozetrzyj, a z ubitym na pianę białkiem wymieszaj. Tej masy kurczakom warstwę cienką poza skóreczką na żeberkach aż do udek nałóż. Tym sposobem barwa nadzienia (to jest żółta) przez skóreczkę tę będzie przezierała i kurczakom zda się tłuściejsza, niżeli jest w istocie. Zaś to nadzienie, które za skórą się nie zmieści, we środek włóż i zaszyj. Do pieczenia masła używaj obficie. Wolno w piecu lub na rożnie piecz. Potym gotowe kurczęcia na połowę przerznij, na półmisku ułóż, masłem polej. Z zieloną sałatą podawaj.

Tagi:

jajko jajka