Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kurki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy sezon na kurki w pełni...

Kurki marynowane

Składniki:

Kurki marynowane

 

Sposób przygotowania:

Kurki marynowane
Kurki należy przebrać, następnie dokładnie oczyścić i wymoczyć, nawet przez kilka godzin. Po tym czasie należy je wyjąć, odcedzić, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać sól, chrzan, ziele, pieprz, liść laurowy i olej, całość gotować do 40 minut. Z octu i wody należy przygotować i zagotować zalewę. Grzyby należy przekładać do słoików, tak aby sięgały do 2/3 wysokości słoika i zalewać zalewą. Od razu zakręcać.

Tagi:

kurki grzyby