Sposób przygotowania:
Kurki na gęsto ze śmietaną
Starannie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno poszatkować. Tłuszcz rozgrzać, na rozgrzany tłuszcz wrzucić uprzednio obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, zasmażyć.
Kurki wrzucić na patelnię i dusić pod przykryciem, podlewając wodą od czasu do czasu. Gdy grzyby odpowiednio zmiękną, należy zagęścić je mąką oraz doprawić. Na sam koniec łączymy grzyby ze śmietaną – wcześniej można ją odrobinę posolić, dekorujemy zieleniną. Podajemy z chlebem, ziemniakami lub kaszą, na gorąco.
Kurki wrzucić na patelnię i dusić pod przykryciem, podlewając wodą od czasu do czasu. Gdy grzyby odpowiednio zmiękną, należy zagęścić je mąką oraz doprawić. Na sam koniec łączymy grzyby ze śmietaną – wcześniej można ją odrobinę posolić, dekorujemy zieleniną. Podajemy z chlebem, ziemniakami lub kaszą, na gorąco.