misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kurki po myśliwsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetnie smakuje z bagietką i białym winem.....

Kurki po myśliwsku

Składniki:

Kurki po myśliwsku

 

  • 80 dag kurek
  • 15 dag wędzonego boczku
  • duża cebula
  • kieliszek białego wina
  • 2 łyżki kremowej śmietanki
  • koperek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurki po myśliwsku
Grzyby oczyść, wymyj pod bieżącą wodą, osącz. Większe przekrój na pół, resztę pozostaw w całości. Podsmaż na dużej patelni pokrojony na małe plasterki boczek. Dodaj pokrojoną cebulę w kostkę, zeszklij ją. Wrzuć grzyby. Oprósz lekko mąką, podlej winem, smaż na małym ogniu przez około 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Po zdjęciu z ognia przypraw śmietanką, posyp koperkiem, jeśli lubisz. Świetnie smakuje z bagietką i białym winem.

Tagi:

kurki grzyby