Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Kurki w śmietanie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki dodatek do dania, do zrobienia w pięć minut!

Kurki w śmietanie. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurki w śmietanie.

 

 

Sposób przygotowania:

Kurki w śmietanie.
Kurki dokładnie myjemy i doprawiamy solą i pieprzem. Na oliwie z oliwek przysmażamy je w rondelku. Gdy kurki puszczą soki, dolewamy trochę wody i jeszcze chwilę gotujemy. Na koniec wlewamy śmietanę cały czas mieszając i pozostawiamy do zagotowania. Podajemy z ziemniakami lub makaronem.
Kurki w śmietanie.
Podsmażone kurki należy mocno doprawić solą i pieprzem

Tagi:

kurki grzyby