lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kurki w śmietanie z rukolą i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne szybkie polecam

Kurki w śmietanie z rukolą i makaronem

Składniki:

Kurki w śmietanie z rukolą i makaronem

 

  • 500 gram kurek
  • sos sałatkowy czosnkowo ziołowy Winiar 1 sztuka
  • 30% śmietana (około 300-400 ml)
  • 2 garście rukoli
  • natka pietruszki
  • masło, sól, pieprz
  • makaron penne 300 gram
  • pomidorki koktajlowe 6 szt

 

Sposób przygotowania:

Kurki w śmietanie z rukolą i makaronem
1-Kurki dokładnie umyć, Większe pokroić na mniejsze kawałki. 2-Na patelni rozgrzać 2- 6 łyżki masła i następnie dorzucić kurki i smażyć przez kilka minut dodać sos sałatkowy czosnkowo ziołowy .
3- Po podsmażeniu kurek wlać śmietanę, 30% doprawić solą i pieprzem. Dusić grzyby, aż do zgęstnienia sosu. dodać pokrojone pomidorki na ćwiartki
4- Na koniec pospać natką pietruszki. Tak przygotowane kurki podaję z makaronem i rukolą.
5-Ugotowany makaron i odcedzony na sam koniec dodaje do sosu i posypuje rukolą
6- Rewelacja w smaku wygląd tez fajny :)