olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kurki w sosie śmietanowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kurki podsmażone wraz z cebulą doprawione solą i pieprzem, a następnie połączone ze śmietaną i koperkiem.

Kurki w sosie śmietanowo-koperkowym

Składniki:

Kurki w sosie śmietanowo-koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Kurki w sosie śmietanowo-koperkowym
Cebulę obieram i kroję w kostkę, a następnie podsmażam ją na stopionym maśle. Kurki oczyszczam i płuczę, po czym dodaję do zeszklonej cebuli. Całość doprawiam solą i pieprzem i duszę do momentu, aż kurki będą miękkie. Następnie dodaję śmietanę i po zagotowaniu dodaję koperek i duszę jeszcze 5 minut.

Tagi:

kurki grzyby