Aga24

Aga24

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

SUPERPRZEPIS

Kurki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W sam raz gdy w lesie juz nie bedzie grzybków

Kurki w zalewie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurki w zalewie

 

  • świeże kurki
  • marchewka
  • cebula

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurki w zalewie
Wodę zagotować, dodać wszystkie przyprawy i ocet, gotować na małym ogniu 10 min. Marchewkę i cebulę oczyścić, pokroić w krążki. Cebule dołożyc do gotującej sie zalewy. Kurki dokładnie oczyścić. Wrzucić do gorącej, osolonej wody, dodać marchewkę i gotować 5- 8 min,po ugotowaniu odcedzić.Wyparzone słoiki napełniać jeszcze gorącymi kurkami, przekładając kawałkami marchewki i cebuli, zalewać wrzącą zalewą.Słoiki zakręcać wygotowanymi pokrywkami i odstawić do ostygnięcia do góry dnem. Gdy słoiki beda juz zimne przełożyc do spiżarni.
Kurki w zalewie
Oczyszczone kurki wrzucamy do wrzącej osolonej wody
Kurki w zalewie
Robimy zalewę z przyprawami a do gotującej sie zalewy wrzucamy cebulkę
Kurki w zalewie
Gorące kurki ukladamy w wyparzonym słoiku,zalewamy zalewa zakrecamy i stawiamy do góry dnem.

Tagi:

kurki grzyby