ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Kurki z zalewą octową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Malutkie kurki w zalewie octowej z marchewką i cebula

Kurki z zalewą octową

Składniki:

Kurki z zalewą octową

 

 

Sposób przygotowania:

Kurki z zalewą octową
Składniki na zalewę zagotowujemy i trzymamy na wolnym ogniu około 15 minut. W tym czasie oczyszczamy grzyby i wrzucamy do lekko osolonej wody tak jak pokrojoną w krążki marchewkę i gotujemy do 10 minut i odcedzamy. Cebulę posiekaną w grubsze piórka parzę wrzątkiem. Do czystych i wyparzonych słoików wkładamy gorące grzyby i przekładamy marchewką i cebulą po czym zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i odstawiamy na wieczku aby dobrze chwyciło. Otwarłam słoiczek po 2 miesiącach.

Tagi:

kurki grzyby