Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kurze piersi nadziewane kozim serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurze piersi nadziewane kozim serem podawać z pieczonymi ziemniakami z dipem czosnkowym.

Kurze piersi nadziewane kozim serem

Składniki:

Kurze piersi nadziewane kozim serem

 

  • 2 duże całe piersi z kurczaka (ok. 700 g),
  • 150 g białego koziego sera,
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 10 łyżek oliwy,
  • 1cebula,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • Przyprawa do Kurczaka Galeo,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Sposób przygotowania:

Kurze piersi nadziewane kozim serem
Danie na 4 osoby: Ser pokroić na 8 plasterków. Przeciąć każdą pierś na pół, następnie naciąć kieszonki w każdej z połówek. Z koncentratu pomidorowego, połowy oliwy, czosnku i 1 łyżeczki przyprawy przygotować pastę, grubo posmarować wnętrze kieszonek. Do każdej włożyć po 2 plasterki sera i 1 cienki talarek cebuli. Spiąć wykałaczkami. Z cytryny, oliwy, łyżeczki Przyprawy i 1/4 łyżeczki Pieprzu czarnego przygotować zalewę. Włożyć nadziane piersi w zalewę na ok. 2 godziny. Piersi Grillować po ok. 4 minuty z każdej strony.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl