reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Pasta wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam pasty i to wcale nie dlatego ze mi smakują, bo smakują, ale dlatego że można je przygotować z tego co mam, co mi zalega lub co mam pod ręką.

Pasta wiosenna

Składniki:

Pasta wiosenna

 

  • 3 jajka
  • 50 g sera żółtego ( u mnie gouda)
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5-6 rzodkiewek
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta wiosenna

przygotowanie

Pasta wiosenna
umyty szczypior dokładnie osuszamy i drobno siekamy

Szczypior drobno siekamy.

Ser ścieramy na małych oczkach tarki.

przygotowanie

Pasta wiosenna
rzodkiewki i seler puszczają trochę soku, można go odcedzić, ale nie jest to konieczne

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.

seler, rzodkiew i szczypior myjemy i osuszamy.

Jajka, seler i rzodkiewkę mielimy w maszynce do mięsa.

Ser ścieramy na małych oczkach tarki.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem doprawiamy do smaku pieprzem.

Ja nie soliłam, majonez był wystarczająco słony, ale to zostawiam już każdemu do osądu.

Smacznego:)