zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Kwaśnica na żeberkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kwaśna, pyszna i rozgrzewająca, nasza ulubiona zupa z kiszonej kapusty, czyli kwaśnica!

Kwaśnica na żeberkach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kwaśnica na żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Kwaśnica na żeberkach
Kiszoną kapustę ( najlepsza swojska mocno kwaśna) kroję i zalewam wodą w większym garnku.

Mięso myję, dzielę na kawałki i przekładam do kapusty.

Czosnek obieram, kroję w plasterki i dodaję razem z przyprawami do kapusty i mięsa. Całość gotuję do miękkości mięsa i kapusty.

Pod koniec doprawiam do smaku.

Podaję z ugotowanymi osobno ziemniakami.
Kwaśnica na żeberkach
Kiszoną kapustę ( najlepsza swojska mocno kwaśna) kroję i zalewam wodą w większym garnku. Mięso myję, dzielę na kawałki i przekładam do kapusty.