Sposób przygotowania:
Kwiaty cukinii faszerowane ricottą
Suszone pomidory drobno pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ricottę przełożyć do miski. Następnie dodać pokrojone pomidory i cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawić do smaku solą ziołową. Z kwiatów cukinii usunąć pręciki i nadziać je farszem z ricotty. Przygotować ciasto. Wymieszać mleko z jajkiem, mąką i szczyptą soli. Nadziane kwiaty cukinii zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Nadziane usmażone kwiaty podałam na roszponce z dodatkiem pomidorków cherry i kwaitów nasturcji.
![Kwiaty cukinii faszerowane ricottą Kwiaty cukinii faszerowane ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kwiaty-cukinii-faszerowane-ricotta-291295.jpg)
![Kwiaty cukinii faszerowane ricottą Kwiaty cukinii faszerowane ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kwiaty-cukinii-faszerowane-ricotta-291296.jpg)
![Kwiaty cukinii faszerowane ricottą Kwiaty cukinii faszerowane ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kwiaty-cukinii-faszerowane-ricotta-291297.jpg)
![Kwiaty cukinii faszerowane ricottą Kwiaty cukinii faszerowane ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kwiaty-cukinii-faszerowane-ricotta-291298.jpg)
Mniam1