Sposób przygotowania:
Lambada- pyszne ciasto- polecam
Przygotować niezbędne składniki na ciasto, w dalszej kolejności jajka kurze sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek, białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier kryształ, cukier waniliowy i w dalszym ciągu ubijać. Przesiać mąkę pszenną wraz z mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przelać ciasto do blaszki prostokątnej o wymiarach 25X36 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i przelać ciasto biszkoptowe do tortownicy. Piec przez około 40- 45 minut w temperaturze 200 stopni C. Ostudzić biszkopt. Sok zagotować w garnku z cukrem, odlewając wcześniej 1 szklankę soku i rozprowadzić w soku budynie i wlać do gotującego się soku. Wymieszać i gorące wylać na biszkopt. Ostudzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Ubić na sztywno śmietanę ze śmietan-fiksami i wlać do niej ostudzoną galaretkę, wymieszać i wyłożyć na ciasto, rozprowadzić i rozpuścić polewę czekoladową tworząc na cieście wzory.