Sposób przygotowania:
Lane kluski na bogato
Zaczynamy od zrobienie klusek. Do miseczki dajemy jajka - mieszamy je . Solimy i dodajemy ok 2 łyżki wody. Mieszamy i dodajemy pomału mąką aż zrobi się lane ciasto. Zagotowujemy wodę solimy ją . Lejemy lub kładziemy kluski. Gotujemy do wypłynięcia.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę, pierś z kurczaka w paseczki. Mięso solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelnię na masło dajemy cebule, dodajemy boczek. Smażymy chwilę , dodajemy mięso. Smażymy. Dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy mięso jest dobrze podsmażone dodajemy kluski. Mieszamy.
Podajemy.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę, pierś z kurczaka w paseczki. Mięso solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelnię na masło dajemy cebule, dodajemy boczek. Smażymy chwilę , dodajemy mięso. Smażymy. Dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy mięso jest dobrze podsmażone dodajemy kluski. Mieszamy.
Podajemy.