monikabury

monikabury

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Lasagna ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lasagna inaczej dla tych co lubią szpinak.

Lasagna ze szpinakiem

Składniki:

Lasagna ze szpinakiem

 

  • 30 dkg mięsa mielonego najlepiej wieprzowo - wołowe
  • 15 dkg mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sos do spaghetti(preferuje Knorr)
  • 25dkg sera żółtego
  • 6 płatów makaronu do lasagne
  • olej, sól, pieprz, łyżka masła

 

 

Sposób przygotowania:

Lasagna ze szpinakiem
Z mięsa mielonego i sosu robimy tradycyjny sos do spaghetti. szpinak rozmrażamy na patelni na maśle, Gdy zrobi się wodnisty dodajemy zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek, smażymy jeszcze chwilę aż odparuje woda. Płaty makaronu moczymy w gorącej wodzie i układamy w wąskiej blaszce bądź w naczyniu żaroodpornym.Przekładamy mielonym mięsem i cienką warstwą szpinaku. Posypujemy dość obficie żółtym serem.I tak do skończenia produktów, musimy zakończyć płatem makaronu.Wierzch posypujemy serem. Zapiekamy 35 min w temp. 180 stopni.